Ana içeriğe atla

ADALE - KAS HASTALIKLARI

 ADALE - KAS HASTALIKLARI : 

Açıklama : Bu bölümde tavsiye edilen şifalı bitkilerden, aç karına sabah, öğle, akşam, yatarken, çay gibi demletilir, 2 - 3 bardak balla içilir. Öğütülür bal ile macun yapılır, 1 - 2 tatlı kaşığı yenir, Damıtılmış bitki suyu birer kahve fincanı içilir. 5 gram bitki yağı, 15 - 20 gram damıtılmış bitki suyu bal ile tatlandırılır çalkalanır hülasa olarak içilir. Yağları ile masaj yapılır veya sarılır. 

Akgünlük sakızı : Macunu yenir. Suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Anason : Çayı içilir. Macunu yenir. 

Ardıç tohumu (siyah) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Arpa : Çayı içilir. 

Ayı yağı : Masaj yapılır. 

Bakır : İçinde bakır söndürülmüş su ile masaj yapılır. 

Bakla : Lapası sarılır. 

Bal : Yenir, şifalı bitkilerle macun yapılır, şerbeti içilir. Merhem gibi sürülür. 

Burçak : Çayı içilir. 

Calabar baklası : Çayı içilir. 

Çam fıstığı : Macunu yenir. 

Çörek otu : Macunu yenir. 5 gram yağı içilir. 5 gram su ile yutulur. Yağı sürülür veya sarılır. 

Defne ağacı ve yemişi : Kaynatılır suyuna adale - kas sokulur. Macunu yenir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Dere otu : Macunu yenir. 

Gökçe (ökse - burç) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. 

Hardal (siyah) : Macunu yenir. Hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Hatmi çiçeği (gülhatmi) : Çayı içilir. 

Helile (kara ve sarı) : Macunu yenir. 

Ihlamur : Çayı içilir. Macunu yenir. 

Isırgan otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir.

İç yağı : Masaj yapılır. 

Kantaron (sarı) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Kaplıca : Kükürtlü banyolara gidilir. 

Karabaş lavanta çiçeği : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Karanfil : Eşit miktarda zencefil, kimyon ve mahmudenin Macunu yenir. 

Katran : Sürülür. 

Kekik : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Kına çiçeği : Çiçeği toz haline getirilir macunların içine katılarak kullanılır. 

Kına kına : Kabukları kaynatılır kurutulur, Macunu yenir. 

Kum banyosu : Yapılır. Kuşburnu (yabani gül) : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. 

Mersin ağacı : Meyveleri kaynatılır suyu ile masaj yapılır. 

Meyan kökü : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. 

Muz : Yenir.

Nane : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Nergis çiçeği : Kökünün lapası sarılır. 

Oğulotu (melisa) : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Papatya : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Pilocarpus jaborandi : Yaprakları kaynatılır suyu ile banyo yapılır. 

Rezene : Macunu yenir. Çayı, suyu ve hülasası içilir. Yağı sürülür veya sarılır. 

Sedef otu ve çiçeği : Yağı ile masaj yapılır 

Selvi ağacı : Yaprağı ve kozalağı kaynatılır lapası sarılır. Yağı sürülür veya sarılır. 

Sinameki : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. 

Sirke : Tuzla karıştırılarak sürülür. Balla tatlandırılarak içilir. 

Susam : Yenir ve sarılır. Yağı içilir ve masaj yapılır. 

Tarçın (Çin tarçını) : Zencefil, karanfil, havlıcan ve üzümün, çayı içilir. Tavşan : Beyni yenir.

Taze peynir : Lapa olarak sarılır. 

Tere otu ve tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. 

Üzerlik tohumu : Macunu yenir. Çayı ve suyu içilir. 

Yağmur suyu : İçilir. 

Yoğurt : Suyu içilir. 

Zakkum : Yağı balla tatlandırılarak içilir. Ayrıca masajda kullanılır. Dikkat! çok miktarda alınırsa zehirleyebilir. 

Zencefil : Macunu yenir. Havlıcan ile çayı içilir. 

Zeytin ve yağı : yağı ile masaj yapılır, yünlü kumaşla sarılır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Safran (Crocus sativus)

  Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.  Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir.  Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı, (bir gramı 5 ile 6 € arası), olan safranın anavatanı Güneybatı Asya’dır.  Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.