Ana içeriğe atla

Akciğere iyi gelen bitkiler nelerdir?

Isırgan tohumu, karabiber, mürsafi, bal ve hardal eşit miktarda karıştırılır ve sabah akşam birer çorba kaşığı yenir.

Akciğer solunum sistemimizin oldukça önemli bir parçasıdır. Oksijen alıp bunu tüm hayati öneme sahip olan organlara dağıtmak onların görevidir. Akciğerler asıl olarak kendi kendini temizleyen bir organdır. Silia adı verilen tüylü dokular sayesinde, toksinler ve zararlı tüm oluşumlara karşı akciğerinizi korumaktadır. Öte yandan bazı doğal bitkiler ciğerlerinizi temizleyerek güçlenmesine yardımcı olabilirler. Akciğer hastalıkları genellikle nefes darlığı, bronşit spazmları, göğüste sıkışma hissi, hırıltı, öksürük gibi faktörlerle kendisini göstermektedir. Tamamen bitkisel ilaçlar bu hastalıklara karşı oldukça etkilidir daha rahat nefes almanıza yardımcı olmaktadır.

Zencefil: Gingerol adı verilen akciğerleri temizlemede oldukça etkisi olan güçlü bir antioksidandır. Akciğerde oluşan hırıltı ve mukus oluşumlarını ortadan kaldırır.

Okaliptüs: Okaliptüs bitkisinin yaprakları doğal bir antibiyotiktir. Uçucu yağlar bulundurur ve akciğer enfeksiyonlarıyla savaşır, kanı temizler ve damar tıkanıklıklarını ortadan kaldırır.

Ekinezya: Antiseptik özelliği sayesinde akciğer sağlığına karşı etkili bir bitkidir. Kronik bronşit, tüberküloz gibi akciğerle ilgili pek çok hastalığa karşı faydalıdır.

Sarımsak: Sarımsakta bulunan alisilin adı verilen madde sayesinde akciğerlerde oluşan mukusun temizlemesine ve grip, soğuk algınlığına karşı çok etkisi vardır.

Cayenne biberi: Üst solunum yolları hastalıklarına karşı kullanılmaktadır. Solunum yollarının zarar görmesini önler, akciğer iltihabını azaltır ve ciğerinizi güçlendirir.

Sığırkuyruğu bitkisi: Sığırkuyruğunun içerisinde bulunan saponinler, öksürüğü ortadan kaldırır ve çok etkili balgam sökücüdür.

Sarı kantaron: Bulundurduğu tanenler sayesinde ciğerlerinizde oluşan bakteri ve mikropları önlemede oldukça etkilidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Safran (Crocus sativus)

  Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.  Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir.  Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı, (bir gramı 5 ile 6 € arası), olan safranın anavatanı Güneybatı Asya’dır.  Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.