Ana içeriğe atla

Mide Üşütmesine Bitkisel Çözüm

 

Ne iyi Gelir 

Halk arasında en sık rastlanan mide rahatsızlıklarından birisi mide üşütmesidir. Şahsen ben yılda bir kaç kez mide üşütmesi sorunu yaşıyorum. Mide üşütmesi tedavisinde en iyi yöntem siz de takdir edersiniz ki bitkisel çözümler ve şifalı bitkilerdir. Bu yazımızda mide üşütmesine iyi gelen bitkisel yöntemleri toparlamaya çalıştım.

Size vereceğim bitkisel önerilerin sadece bir tanesini kullanmanız yeterli olacaktır. Birden fazla öneri kullanmanız midenizi birazcık daha kötü duruma sokabilir. 

– Nane limon mide üşütmesi için önerilen ve en çok bilinen yöntemlerden biridir. Bir bardak suya 1 kaşık nane ve limon kabuklarının kaynatılması suretiyle hazırlanan bu içecek rahatsızlığın şiddetine göre bir çay bardağında günde 2 veya 3 defa içilir. 

– Bir fincan kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı karabiber eklenip demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek içilirse mide üşütmesine iyi gelir. 

– Bir fincan kaynamış suyun içerisine bir çay kaşığı mercanköşk eklenip demlenmesi için kısa bir süre beklendikten sonra süzülerek içilirse mide üşütmesine iyi gelir. 

– Zencefil, papatya, ıhlamur ve ada çaylarının birçok rahatsızlığa iyi geldiği gibi mide üşütmesinin giderilmesine yardımcı olduğu görülmüştür. Mide üşütmesi durumunda kullanılan bazı bitkileri sizlere anlatmak istiyorum. 

– Bir miktar taze ve güneş altında toplanmış kik ince kıyıldıktan sonra bir şişenin boğazına kadar doldurulur ve üzerine ağzına kadar saf zeytinyağı eklenerek, ağzı sıkıca kapatıldıktan sonra şişe iki hafta boyunca güneş görebileceği veya sıcak bir yerde bekletilir. Gerektiğinde şişe çalkalanarak, iyice süzüldükten sonra bir kesme şekerin üzerine beş damla damlatılarak kullanılır. 

– Havanda dövülerek ezilen şam fıstıkları, süt otu ile birlikte yarım saat süreyle kaynatılır. Süzülerek elde edilen sıvıya, şurup kıvamına gelinceye kadar, kuşburnu pekmezi ilave edilerek karıştırılır. Hazırlanan şuruptan, rahatsızlık süresince günde üç fincan ısıtılarak içilir. 

– Havlıcan bitkisinin kökü, dövülüp ezildikten sonra yıldız çiçekleri ile birlikte on beş dakika süre ile suda kaynatılır. Süzülerek elde edilen posaya yulaf unu karıştırılarak lapa kıvamına gelinceye kadar yoğrulur. Hazırlanan lapa, yatmadan önce ısıtılarak midenin üzerine konup sarılır. 

Mide üşütmesi için şu yiyecekleri tüketmek fayda sağlayacaktır; 

Bal: Balın doğal antibiyoktik ve güçlü etkisi bilinmektedir. Mide üşütmelerinden kaynaklana ağrılara karşı sabah ve akşam limon suyu katılarak içilebilir. Soğuk algınlığının neden olduğu virüslerin ortadan kalkmasına da oldukça etkilidir. 

Yoğurt: Mide üşütmesine iyi elen diğer bir besin yoğurttur. Yoğurt midede meydana gelen ağrıların hafiflemesini sağlayabilir. Yalnız soğuk yenilmemesine dikkate edilmelidir. Anlık rahatlama sağlayabilir. 

Tavuk Çorbası: Tavuk çorbası bir çok sağlıklı besin ve vitamin içermektedir, bunun yanında içerdiği zengin antioksidanlar mide üşütmesi tedavisinde çok fazla tercih edilen tedavi metotları arasında olmasını sağlamaktadır. 

Elma Sirkesi: Mide rahatsızlığı için ev ilaçları listesinde en önemli ürünlerin başında elma sirkesi gelmektedir. Elma sirkesinin yüksek pektin konsantrasyonu, tahriş olmuş bir mideyi rahatlatır ve mide bulantısını hafifletir. 

Ayrıca, asit barındıran yapısı işlerin normal bir şekilde hareket etmesine yardımcı olur. Bu yazı mide üşütmesine ne iyi gelir ne yenir iyi gelen çaylar hangi ilaç iyi gelir nasıl geçer tedavi edilir giderilir, mide üşütmesi iyi gelen hangi ilaç çorba antibiyotikler için şifalı bitkiler bitki çayları yiyecekler doğal kesin evde bitkisel çözüm çare ilaçlar meyveler besinler çorbalar bitki çayları konusunda yazılmıştır. 


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Safran (Crocus sativus)

  Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.  Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir.  Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı, (bir gramı 5 ile 6 € arası), olan safranın anavatanı Güneybatı Asya’dır.  Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.