Ana içeriğe atla

Patlıcan Sapı Kürü


Malzemeler:
10 tane patlıcanın sapı (yeşil kısımları), 10 su bardağı su
Patlıcan Sapı Kürü Nasıl Hazırlanır?

Kürün Yapılışı: 

İlk olarak 10 tane patlıcanın yeşil sap kısımlarını kesin. Ardından iyice yıkayıp temizleyin. Bir tencerenin içerisinde 10 bardak su ile birlikte patlıcan saplarını kaynatın. Kaynamaya başlayan karışımın kapağını kapatın ve kısık ateşte 25-30 dakika daha kaynamasını sağlayın. Yaklaşık yarım saat sonra ocağın altını kapatın ve bu sürede tencerenin kapağını asla açmayın. Soğuduktan sonra tencerenin kapağını açın ve içerisinden patlıcan saplarını alın. Elde etmiş olduğunuz bu suyu buzdolabında muhafaza edebilirsiniz. Sabah ve akşam olmak üzere günde 2 defa, aç karnına 1’er bardak bu sudan için. 5 gün boyunca bu kürü uygulamaya devam edin. Bu süre boyunca bazı yiyecekleri sofralarınızdan kaldırmanız gerekecektir.
Patlıcan Sapı Kürü Boyunca Yenilmemesi Gereken Yiyecekler Nelerdir?
* Turşu
* Çilek
* Bulgur
* Acı biber
* Domates
* Sirke

DİPNOT:
5 gün dolduktan sonra istediğinizi yemeye devam edebilirsiniz. Aynı zamanda hemoroit hastalarına soğuk yerlere oturmayı ve basmayı tavsiye etmiyoruz. Eğer uzun bir süredir hemoroid sıkıntısı yaşıyorsanız muhtemelen hemorit fistülin içerisinde iltihaplanmalar meydana gelmiştir. Eğer böyle bir durum varsa ilk olarak doktorunuza başvurmanızı tavsiye ederiz. İltihaplar giderildikten sonra patlıcan sapı kürünü tekrar uygulayabilirsiniz.

Hemoroit Tedavisi İçin Diğer Bitkisel, Doğal Yöntemler;Acı badem ezmesi sirke ile karıştırılıp basura sürüldüğünde yaraları iyileştirici özelliğe sahiptir.
Kanayan basur şikayetleri için at kestanesi ezilerek un haline getirilir. Yemeklerden önce 1 çay kaşığı kadar yutulur.
Basur yaraları için ayva çekirdeği su ile karıştırılır. Ardında süzülür ve bal ile karıştırılarak problemli bölgeye sürülür.
Dere otu ile yapacağınız çay hemoroitten kaynaklanan ağrıların hafiflemesini sağlar.
Son olarak yukarıdaki anlatımlarda olduğu kürü patlıcan sapı kürü kullanmaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Neden Bitkisel Çaylar?

Siyah çayın etkinliği gittikçe azalıyor. Şimdi yükselen trend bitkisel çaylar. Bu çayların vücuda faydaları saymakla bitmez. Ancak bunun gerçekleşmesi için bir günde 4-5 fincan bitki çayı içmek gereklidir. Yeşil çay vücudu zırh gibi koruyor. Yüksek tansiyondan uykusuzluğa kadar birçok derde derman olan çaylar, doğru şekilde hazırlanmazsa zararlı etkileri ortaya çıkıyor. Bitkisel çayların; alternatif içecek, koruyucu ve tedavi amaçlı olmak üzere üç grupta ele alındığını belirtelim. Bu çaylar gün boyu içilen çay ve kahvenin yerine sağlıklı bir içecek olarak değerlendiriliyor. Çoğu kişi sabah çayından sonra artık; kuşburnu, elma, adaçayı bitkilerinden hazırlanan çayları tercih ediyor. Bitkisel çaylar vücudun direncini artırarak, hastalıklara karşı bir duvar örüyor. Nezle, grip gibi günlük rahatsızlıkların yanında böbrek, karaciğer hastalıkları, yüksek tansiyon gibi hastalıklarda da bitkisel çaylar yaygın bir şekilde kullanılıyor. Ancak, kanser gibi çok ciddi hastalıkların tedavisinde bitk...