Ana içeriğe atla

Zeytin Yaprağı Çayı

 

Zeytin ağacı yaprağı antik çağlardan beri tıbbi amaçla sağlık alanında kullanılmaktadır. Bilim adamları zeytin ağacının tüm ağaç türleri arasında en eski türlerinden olduğunu da doğrulayarak günümüze kadar üzerinde bir çok araştırma yaptılar. 

Hemen hemen her hastalığa derman olan zeytin ağacının şifalı yapraklarının başlıca faydaları..

Zeytin yapraklarının tıbbi anlamda çok güçlü özellikleri bileşenleri vardır. Tansiyon, şeker, tüberküloz, grip, hepatit, menenjit, aids ve daha çok fazla sağlık sorununa iyi gelir. 

Çok etkili antibakteriyel antiparaziter ve anti mantar özellikleri ile de biliniyor. Vücuda enerji kazandırıcı özelliği vardır. 

Not: Zeytin yapraklarını faydalı yapan en önemli özelliklerinden biri içeriğinde oleuropin adı verilen bir madde vardır. Bu madde sayesinde zeytin ağaçları çok dayanıklı olurlar ve uzun yaşarlar. 

Ayrıca oleuropein maddesi bir glikozittir. Glikozitler de hücre duvarını korur ve bağışıklık sistemini güçlendirirler. 

Zeytin Yaprağı Çayı Nasıl Yapılır? 

15-20 adet zeytin yaprağı, yarım litre klorsuz içme suyu 

Kaynar suya kurutulmuş zeytin ağacının yapraklarını atın ve 10-15 dakika demlenmesini bekleyin. 

Demlendikten sonra afiyetle içebilirsiniz. 

İçerken damak tadınıza göre limon veya bal ilave edebilirsiniz. Neredeyse tüm hastalıklara derman olan zeytin yaprağının faydalarını mutlaka paylaşalım, sevdiklerimize ulaştıralım. sağlıcakla kalınız..

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Safran (Crocus sativus)

  Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.  Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir.  Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı, (bir gramı 5 ile 6 € arası), olan safranın anavatanı Güneybatı Asya’dır.  Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.