Ana içeriğe atla

Abdestbozan Otu Nedir Faydaları Nelerdir?

Abdest bozan otu nerede yetişir? Abdestbozan otu, rutubetli yerler başta olmak üzere yol kenarlarında ve çayırlarda rahatlıkla yetişmektedir. Ülkemizde en çok Karadeniz bölgesinin yüksek rakımlı kesimlerinde yetişmektedir.

Abdestbozan Otunun Faydaları Nelerdir?

  • Abdestbozan otu mideyi kuvvetlendirerek çeşitli rahatsızlıkların oluşmasını engeller.
  • İdrar yolu ile alakalı olan rahatsızlıklara iyi gelmektedir.
  • Göğüs ağrısı olan kişilere önerilmektedir.
  • Burun kanamalarının kesilmesinde abdestbozan otu kullanımı oldukça etkili olmaktadır.
  • Vücudun direncini arttırmaktadır.
  • Ateş düşürücü ve öksürüğü kesici etkisi bulunmaktadır.
  • Hastalık halinde balgam söktürücü ve ter attırıcı etki sağlamaktadır.
  • Bademcik şişlerini indirmeye yardımcı olur.
  • Mide yanması durumlarına iyi gelir.
  • Can acıtan ve can sıkıcı çıbanların daha hızlı olgunlaşmasını sağlayarak, vücuttan atılmasına yardımcı olur.
  • Ateş düşürücü ve ağrı kesici etkilerinin olması sebebiyle, doğal aspirin etkisi göstermektedir.
  • Bağırsakta oluşan gazların rahatlatılmasında etkilidir.
  • Ciltte oluşmuş olan çillerin temizlenmesinde etkilidir.
  • Gargara yapılarak kullanılması durumunda; ses kısıklığı sorunu başta olmak üzere boğaz ağrılarına da iyi gelmektedir.
  • Abdestbozan otu kökünün çiğnenerek tüketilmesi durumunda, ağrıyan dişlerin acısını dindirmektedir.
  • Abdestbozan Otu Nasıl Kullanılır?


Kullanımı: Abdestbozan otunun acı olan kökü ve sinir otu çayı karıştırılarak kullanıldığında, iltihabı kesici etki göstermektedir.

Kökünün acı olması kadar kullanımında sağladığı faydalarda çeşitlidir. Abdestbozan otu kökünden çay hazırlanıp 1’er saat ara ile 1 kaşık içilmesi oldukça faydalıdır.

Abdestbozan otunun taze yeşil yaprakları, salatalarda kullanılabilir.

Abdest bozan otunun çorbalarda veya diğer yemeklerde baharat olarak kullanılabilmesi için; Haziran – Ekim ayları arasında taze olarak toplanıp, güneş almayan ve nemsiz ortamlarda kurutulması yeterli olacaktır.

Ayrıca sağlık alanı dışında abdestbozan otu siyah ve yeşil boyanın elde edilmesinde kullanılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Safran (Crocus sativus)

  Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.  Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir.  Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı, (bir gramı 5 ile 6 € arası), olan safranın anavatanı Güneybatı Asya’dır.  Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.