Ana içeriğe atla

Kış Çayı Tarifi ve Faydaları

Bu şifalı çayın malzemelerini aktarlardan yada baharatçılardan temin ederek karıştırabilir ve kolayca hazırlayabilirsiniz. 

Kış Çayı Tarifi ve Faydaları 

KIŞ ÇAYI TARİFİ 

MALZEMELERİ : 

  • 2 yemek kaşığı kuşburnu 
  • 2-3 yemek kaşığı ıhlamur 
  • 1 yemek kaşığı adaçayı 
  • 3 adet okaliptüs yaprağı 
  • 1 adet kabuk tarçın 
  • 4-5 adet karanfil
  • Yarım elmanın kabuğu 
  • 5-6 adet papatya 
  • 2 adet zencefil 
  • 1 yemek kaşığı hibisküs 

Tüm malzemeler bir kapta karıştırılır. Bu arada bir demlikte su kaynatılır. Bir bardak su için 1 tatlı kaşığı ölçüsüyle karışım yapılmış malzemelerden sıcak suyun üzerine konur. 5 dakika kadar malzemeler sıcak suda demlenir. Daha sonra süzülerek fincana dökülür. İçine bir çay kaşığı bal ve çeyrek limonun suyu eklenerek içilir. Kış çayı tarifi hazırdır. Afiyet olsun. 

KIŞ ÇAYI FAYDALARI NELERDİR? 

Kış çayı birçok faydalı bitkinin, baharatın karışımından oluşan bir çaydır. Bu nedenle birçok hastalığa karşı vücudu korur. 

İşte kış çayı faydalarından bazıları: 

  • Bağışıklık sistemini güçlendirir. Bunun sonucunda da hastalıklara kolay yakalanmayı engeller. 
  • Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi kış hastalıklarına iyi gelir. 
  • Ayrıca bu hastalıklara yakalanmadan önce belli aralıklarla hazırlanıp içilirse bu hastalıklara karşı vücudu korur. 
  • Karın ağrısına özellikle bağırsaklarda oluşan ağrılara iyi gelir.
  • Burun akıntısına fayda sağlar. 
  • Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelerek stresi yok eder. 
  • Unutkanlığa karşı koruma sağlar. 
  • Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkisi vardır. 
  • Balgam söktürücü etki yapar. 
  • Öksürük ve boğaz ağrısına iyi gelir. 
  • Göğüs ağrısına fayda sağlar. 
  • Astıma iyi gelen kış çayı nefes darlığını da giderir. 
  • Bağırsak gazlarını giderici etkisi vardır. 
  • Romatizma gibi kemik ağrılarına iyi gelir. 
  • Ağrı kesici özelliği vardır. 
  • Bronşite iyi gelir. 

İsteğe bağlı olarak kış çayına bir tutam havlıcan da ekleyebilirsiniz. Yada bu malzemeleri tamamlayamıyorsanız bir aktara giderek bu malzeme listesini verdiğinizde oradan tüm malzemeleri temin edebilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

Safran (Crocus sativus)

  Safran (Crocus sativus), süsengiller (Iridaceae) familyasından, sonbaharda çiçek açan, 20–30 cm boyunda, çiğdem (Crocus) cinsinden soğanlı bir kültür bitkisi ve bu bitkiden elde edilen baharat. Bitkinin yaprakları şeritimsi, mor çiçekleri üç tepeciklidir.  Çiçeği ve tepecikleri bitkiye bağlayan yaprak sapı da dâhil olmak üzere erkek organları kurutularak özellikle gıda boyası ve tat verici olarak kullanılan safran bitkisi daha çok İspanya, Fransa, İtalya ve İran'da yetiştirilir.  Türkiye’de ise safran Safranbolu’da üretilmektedir. Ağırlığına göre dünyanın en pahalı baharatı, (bir gramı 5 ile 6 € arası), olan safranın anavatanı Güneybatı Asya’dır.  Yetiştiriciliğine ilk olarak Yunanistan civarında başlanmıştır. Yarım kilogram safran 80.000 çiçekten çıkarılabilir. Kendi ağırlığının 100.000 katı suyu sarı renge boyar.