Ana içeriğe atla

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

Kerevizin Faydaları Nelerdir?

Antiinflamatuar, antioksidan ve alkali bir sebze olan kereviz vücudun pH dengesini korur, bağırsak hareketlerini kolaylaştırır. Kan basıncını düşürme ve inflamasyonu azaltma etkis ile kalp-damar sağlığını korur. Bağışıklık sistemini güçlendirerek hücre sağlığını korur ve soğuk algınlığına iyi gelir.

Kerevizin faydaları şu şekilde maddeler halinde sıralanabilir:

  • Kereviz vücudun pH dengesini korur
  • Bağırsak hareketlerini kolaylaştırır, kabızlığı önler
  • Kereviz aynı zamanda inflamasyonu azaltır
  • Kalp-damar sağlığını destekler
  • Kan basıncını ve kolesterolü düşürür
  • Kereviz bağışıklığı güçlendirir
  • Soğuk algınlığına iyi gelir
  • Kanser önleyici özellikleri vardır
  • İdrar söktürücü ve ödem attırıcı etkisi söz konusudur
  • Gut hastalığı ve romatizmaya da iyi gelir
  • Mide sağlığını destekler
  • Beyin sağlığını korur
  • Kereviz Hangi Hastalıklara İyi Gelir?
  • Kerevizin başlıca faydaları ödem atılmasına yardımcı olması, kolesterolü düşürmesi, sindirime yardımcı olması, kabızlığa iyi gelmesi ve beyin için koruyucu bir etkisinin olmasıdır. 

Kerevizin vücut için sağladığı yararlar şu şekilde de özetlenebilir:

  • Ödem atılmasına yardımcı olur ve idrar söktürücü özelliği bulunur.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Lif açısından zengindir, kabızlığa karşı faydalıdır.
  • Sindirime yardımcı olur, mide asidini dengeler.
  • Yüksek tansiyonu düşürür, damar sağlığını korur.
  • İdrar ve mesane problemleri durumunda iltihabı azaltır.
  • Beyin için koruyucu bir etkiye sahiptir.
Kerevizin Yan Etkileri Var mı?

Herkes kereviz suyunu tolere edemeyebilir. Bu sebeple çiğ tüketiminde alerjik reaksiyonlar oluşturabilir. Kereviz mümkün olduğu kadar pişmiş bir şekilde tüketilmelidir. Özellikle böbrek hastalığı veya hamilelik sırasında tüketilmeden önce hekime danışılmalıdır. Vücuttan su atma özelliği olduğunda ishal sorunu olanların kereviz tüketmemesi gerekir.

Kereviz sapı suyunun faydaları nelerdir?

Kereviz sapı, antioksidan potansiyeli sayesinde artan mide asidi üretimini dengeler.  Bir kereviz sapında günlük A vitamini alımının % 5’i bulunmaktadır. Bu nedenle kereviz, öncelikle göze faydalı, yaşlanmayı ve görme sorunlarını azaltan besinler listesinde de yer almaktadır.

1 bardak kereviz sapı suyu 40 kaloridir. Kereviz suyu birçok mineral ve vitamin içerir. Bu içerikleri nedeniyle kereviz sağlıklı ve dengeli beslenmeye uygundur. Kereviz suyu işlenmemiş ve taze kereviz sapından yapılmalıdır. Kereviz sapı suyu her zaman taze olarak hazırlanmalıdır. Kereviz sapı suyu buzdolabında 24 saatten fazla saklanmamalıdır.

Düşük kalorili olması nedeniyle kereviz suyu kilo vermeye de yardımcı olabilir. Kereviz suyu, bağışıklık sistemini güçlendirir ve böbrek fonksiyonlarını uyarır. İçeriğindeki uçucu yağlar sayesinde kereviz antibakteriyel etkiye de sahiptir. Kereviz suyu ayrıca sindirime yardımcı olur, mideyi yatıştırır ve hafif mide ağrılarına iyi gelir. Kereviz suyunun detoks etkisi vardır, vücudun istenmeyen sıvı birikiminden kurtulmasına da yardımcı olabilir.

Saf kereviz suyunun tadı çok yoğun olduğundan ve herkes için uygun olmadığından, kereviz suyu salatalık suyu, havuç suyu, domates suyu veya pancar suyu gibi diğer sebzelerle de karıştırılarak tüketilebilir.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kızartılmış Sarımsak Şifa Deposu

  Soğan sarımsak ve pırasa birçok yemekte kullanılıyor. Özellikle soğanlar içerdikleri antioksidanlar nedeniyle hem sinir sistemini hem de bağışıklık sistemini güçlendiriyorlar. Yüzlerce yıldır soğan ve sarımsak alternatif tıp yöntemi olarak kullanılıyor. Günde 6 diş közlenmiş veya kızartılmış sarımsak yemeniz halinde 24 saat içinde vücudunuzda bu değişikler meydana geliyormuş… Mutlaka günde 6 adet tüketin 2-4 saat: Vücudunuz sarımsağı sindirmeye başlıyor. Vücudunuzun sindirdiği besinler kanserli hücrelerle savaşmaya başlıyor. 4-6 saat: Metabolizmanız hızlanıyor. Depolanan yağlar yanmaya ve vücudunuzdaki fazlalık sıvılar atılmaya başlıyor. 6-7 saat: Sarımsağın antibakteriyel özelliği vücuda yayılıyor ve kan dolaşımınız düzenleniyor. Sarımsak bakterilerle savaşmaya başlıyor. 6-10 saat: Sarımsaktaki besinler hücresel seviyede vücudu savunup oksidasyondan vücudu koruyor. 10-24 saat: Sarımsak aşağıdakileri gerçekleştiriyor… Kolesterolü düzenliyor, damarları temizliyor ve kalp sorunları...

Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler

  Hipertansiyon (Yüksek Tansiyon) Tedavisi İçin Doğal Yöntemler İçindekiler Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon Neden Oluşur? Belirtileri Nelerdir? Neler Yapılabilir İşte Adım Adım Cevabı! Tavsiye Listesi Hipertansiyon nedir? Hipertansiyon, kanın damar duvarına uyguladığı basıncın normalden yüksek olduğu kronik bir durumdur. Kalbin pompaladığı kanın, damarların direnciyle karşılaşması sonucu oluşan bu basıncın sürekli yüksek kalması, zamanla kalp ve damar sistemi başta olmak üzere birçok organ ve sistem üzerinde ciddi zararlara yol açabilir. Genellikle "sessiz katil" olarak adlandırılan hipertansiyon, uzun süre belirti göstermeden ilerleyebilir ve bu durum, tedaviye geç kalınmasına neden olabilir. Hipertansiyonun Vücutta İlişkili Olduğu Sistemler Kardiyovasküler Sistem: Yüksek kan basıncı, damar duvarlarına zarar vererek damar sertliği (ateroskleroz) gelişimine yol açabilir. Bu durum, koroner arter hastalığı, kalp krizi ve felç riskini ciddi şekilde artırır. Ayrıca, kalbin sür...

N - SEBZE ve MEYVELERDEKİ ŞİFA

NAR:  Vücudu kuvvetlendirir. İshali keser. Burun poliplerine faydalıdır. Şerit düşürür. Kalbi kuvvetlendirir. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır. NOHUT:  Vücudu kuvvetlendirir. Anne sütünü arttırır.